Torek, 20 oktober 2020
Iskanje

Cecilia Marogna ni pristala na izročitev Vatikanu

Zaenkrat bo 39-letnica, ki je osumljena neupravičene uporabe tujega premoženja, ostala v milanskem zaporu San Vittore

Milan |
16. okt. 2020 | 18:17
Dark Theme

Sardinska menedžerka Cecilia Marogna, ki so jo finančni policisti aretirali v Milanu, potem ko je Vatikan za njo razpisal mednarodno tiralico zaradi poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja, ostaja v milanskem zaporu San Vittore. Ni namreč pristala na izročitev Vatikanu.

Milansko sodišče je včeraj za Marogno potrdilo pripor, saj je presodilo, da obstaja nevarnost pobega. Izročitev je vsekakor mogoča, a o njej bo moralo odločati sodišče, kar pomeni, da se bodo – kot se rado zgodi v italijanskem sodnem sistemu – zadeve najbrž razvlekle. Vse kaže torej, da je vatikanski tožilci ne bodo mogli v kratkem zaslišati.

Ime Cecilie Marogna je v javnost pljusknilo v povezavi z afero kardinala Angela Becciuja, ki so ga sporni finančni posli odnesli s položaja namestnika državnega sekretarja.

Kot smo že poročali, si je ženska, ki se je nekdanjemu kardinalu Becciuju predstavila kot izvedenka za mednarodne teme, z zvijačo dala iz vatikanske blagajne na račun svojega podjetja Logsic s sedežem v Ljubljani nakazati pol milijona evrov, ki naj bi bili namenjeni za dobrodelne namene. Polovico vsote pa je v resnici porabila za nakup luksuznih izdelkov, kot so torbice, oblačila in pohištvo.

Tovrstno ravnanje je v okvirih italijanskega pravnega sistema mogoče interpretirati tudi kot lastno pranje denarja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo