Sobota, 16 november 2019
Iskanje

Danes obeležujemo svetovni dan umivanja rok

Letos poteka pod geslom Čiste roke za vse

Svet |
15. okt. 2019 | 11:18
Dark Theme

Danes obeležujemo svetovni dan umivanja rok, katerega namen je širjenje ozaveščenosti in razumevanja o pomembnosti umivanja rok. Letošnji dan poteka pod geslom Čiste roke za vse.

Tudi s čistočo rok poskrbimo za svoje zdravje in za zdravje ljudi okoli nas, so zapisali na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, kajti z umivanjem rok preprečujemo širjenje mikroorganizmov na različne površine in ljudi. To postaja še toliko bolj aktualno v jesenskih mesecih, ko se približuje obdobje gripe in drugih okužb.

Roke naj bi umivali tako pogosto, kot je glede na naša opravila potrebno, predvsem ob pravem trenutku in seveda pravilno. Roki si najprej dobro omočimo, nato jih milimo vsaj 20 sekund in temeljito speremo. Osušimo jih s papirnato brisačo ali z lastno brisačo, pipo pa zapremo s komolcem ali papirjem, svetujejo na inštitutu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo