Petek, 10 julij 2020
Iskanje

Delno izboljšanje sredi tedna, nato spodbudnejši obeti

Vrzel v zračnem tlaku se bo vendarle postopno zapolnila

FJK |
20. maj. 2019 | 9:41
Dark Theme

Vrzel v zračnem tlaku, ki je ob spuščanju mrzlega severnega zraka nastala nad Sredozemljem, je za ta čas nenavadno vztrajna. Danes in jutri se bo nadaljevalo deževno in razmeroma hladno vreme.

Zračni tlak se bo v prihodnjih dneh prvič postopno in delno okrepil sredi tedna. Količine dežja bodo v sredo povečini skromne in bo vreme že nekoliko bolj stanovitno. V četrtek in petek pa se bo po zaslugi šibkega anticiklonskega grebena vrzel v zračnem tlaku prehodno zacelila in bo več stanovitnosti. Prevladovalo bo zmerno oblačno ali spremenljivo vreme, možna bodo tudi daljša obdobja jasnine. Ob sončnih žarkih, ki so v tem obdobju močni, bodo najvišje dnevne temperature v četrtek in petek presegale 20 stopinj Celzija. Razlika z zdajšnjim vremenskim dogajanjem bo občutna.

Toda v noči na soboto in v soboto bo po kalupu zdajšnjega poslabšanja naše kraje znova prešlo od severa hladno višinsko jedro. Spet se bodo pojavljale padavine, temperature pa bodo za ta čas nizke.

Nadaljnja evolucija je po zdajšnjih izgledih spodbudnejša. V nedeljo se bo namreč nad Sredozemljem nekoliko občutneje začel krepiti anticiklon. Vreme naj bi se predvidoma že v nedeljo čez dan postopno izboljšalo in vsaj delno razjasnilo. Temperature bodo spet presegale 20 stopinj Celzija.

V začetku prihodnjega tedna bo, kot kaže, zračni tlak nad našim območjem vendarle zdržal pritiske severnega zraka, ki se bo tako spuščal proti jugu nad zahodnim Sredozemljem. Če se bo to res udejanjilo, je možno, da bo v prihodnjem tednu pri nas več dni prevladovalo povečini sončno vreme z občutno višjimi temperaturami in le morebitnimi krajevnimi popoldanskimi nevihtami.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo