Sobota, 23 januar 2021
Iskanje

Do 5. marca prepovedano prehajanje deželnih meja

Ministri so sinoči sestavili novo uredbo, FJK tvega oranžno barvo

14. jan. 2021 | 9:09
Dark Theme

V Italiji število novih okužb narašča že dva tedna zapored. Ministri so se zaradi tega sinoči sestali, da bi sestavili novo uredbo predsednika vlade, ki bo predvidoma podpisana danes ali jutri in bo stopila v veljavo v soboto.

Rdeče bodo od sobote dalje dežele z reprodukcijskim številom večjim od 1,25, oranžne s številom večjim od 1 (ko ena okužena oseba okuži eno osebo), rumene z manjšim od 1. Novost bodo bele dežele, tiste, ki beležijo manj kot 50 okužb na 100.000 prebivalcev in v katerih ne bo nobenih omejitev razen obveznega nošenja zaščitne maske in ohranjanja varnostne razdalje. Ker so novi kriteriji zelo strogi, nobena italijanska dežela ne bo v kratkem bela, marsikatera pa tvega, da se bo od prihodnjega tedna znašla na oranžnem oziroma rdečem seznamu.

Odločitev o obarvanosti posameznih dežel bo padla jutri, trenutno pa je 12 dežel, ki so se znašle na seznamu »visokega tveganja«. Med temi je tudi Furlanija - Julijska krajina, ki bi jo lahko zaradi tega uvrstili na oranžen seznam, če ne jutri, pa prihodnji petek. V zadnjih dveh tednih je reprodukcijsko število v FJK znašalo 0,91, kar bi sicer odgovarjalo rumeni barvi.

Novi ukrepi naj bi bili vsekakor podobni zdajšnjim, s tem da bo tudi v rumenih deželah prepovedano prehajanje deželnih meja do 5. marca, vlada pa razmišlja tudi o prepovedi prevzema pijače v lokalih po 18. uri. Še vedno bo veljala policijska ura med 22. in 5. uro.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se boste cepili proti covidu-19, ko bo to mogoče?

8. jan. 2021 | 8:00
Seveda
Ne, ker ne zaupam cepivu
Samo če bo obvezno
Mogoče
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo