Sobota, 06 junij 2020
Iskanje

Dobrila in Bandelj na videokonferenci s predsednikom Pahorjem

V ospredju priprave na 100. obletnico požiga Narodnega doma

12. maj. 2020 | 15:16
Dark Theme

Predsednica SKGZ Ksenija Dobrila in predsednik SSO Walter Bandelj sta se na videokonferenci dopoldne ob navzočnosti senatorke Tatjane Rojc, veleposlanika Tomaža Kunstlja in generalnega konzula Vojka Volka pogovarjala s slovenskim predsednikom Borutom Pahorjem. V ospredju pogovora so bile priprave na 100. obletnico požiga Narodnega doma.

Predsednik Pahor je spomnil na dogovor s predsednikom Italijanske republike Mattarello, da se bosta udeležila slovesnosti in v pripravah nanjo storila vse, da bi bil Narodni dom ob tej priložnosti in v skladu z zaščitnim zakonom, skupnim zapisnikom srečanja zunanjih ministrov in drugimi dogovori vrnjen slovenski narodni skupnosti.

Ksenija Dobrila in Walter Bandelj sta predsednika seznanila z aktualnim dogajanjem. Izrazila sta prepričanje, da bo z ustreznim naporom vseh pristojnih in ob upoštevanju zastoja, ki ga je povzročila epidemija covid-19, možno opraviti pravni in simbolni akt vrnitve Narodnega doma slovenski skupnosti. Dobrilova in Bandelj sta zagotovila, da bosta organizaciji še naprej delovali usklajeno in sta med drugim opozorila na pomen odprte šengenske meje med Slovenijo in Italijo.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo