Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Drevesa zasedla nogometni stadion

V Celovcu postavili največjo umetniško instalacijo v javnem prostoru v Avstriji

5. sep. 2019 | 15:23
Dark Theme

Burnih razprav sicer (še) ni konec, toda umetniška inštalacija For Forest, kakor jo je za nogometni stadion v Celovcu zasnoval švicarski umetnik Klaus Littmann, že ima svojo končno podobo, ki so jo danes predstavili novinarjem iz cele Evrope. V nedeljo, 8. septembra, pa bo na vrsti še uradno odprtje največje umetniške instalacije v javnem prostoru v Avstriji, ki upodablja 30 let staro risbo avstrijskega umetnika Maxa Peintnerja z naslovom Brezkončna privlačnost narave.

Gre za gozd v nogometnem stadionu, ki ga sestavlja 299 dreves šest različnih vrst na površini 7.200 kvadratnih. Umetniški instalacije si bo mogoče ogledati - sicer le s tribune - do 27. oktobra, vstop je brezplačen. Organizatorji do takrat pričakujejo med 50.000 in 100.000 obiskovalcev, pretežno iz Avstrije, Italije in Slovenije.

Celovški stadion so zgradili za evropsko prvenstvo 2008, ki sta ga gostili Avstrija in Švica. V gradnjo so vložili skoraj 100 milijonov evrov, stadion lahko sprejme 32.000 gledalcev.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo