Petek, 06 december 2019
Iskanje

Dunaj ostaja na vrhu lestvice za najboljšo kakovost življenja

V prvi deseterici je osem evropskih mest

Dunaj |
13. mar. 2019 | 14:25
Dark Theme

Dunaj je bil deseto leto zapored ponovno izbran za mesto, ki ponuja najboljšo kakovost življenja. V prvi deseterici na lestvici mednarodnega svetovalnega podjetja Mercer je osem evropskih mest, poleg kanadskega Vancouvra in novozelandskega Aucklanda. Na repu lestvice 231 mest je pristal Bagdad. Milan se je uvrstil na 42. mesto, Rim na 57., Ljubljana pa na 74. mesto. Raziskava temelji na 39 kriterijih. Med drugim v njej ocenjujejo stanovanja, politično stabilnost, kriminal, možnosti za prostočasne dejavnosti, infrastrukturo, zdravstveni, izobraževalni in ekonomski sistem.

Za Dunajem so na vrhu lestvice Zürich, München, Vancouver in Auckland, sledijo Düsseldorf, Frankfurt, Koebenhavn, Ženeva in Basel. London je tik pred Milanom na 41. mestu, Pariz pa na 39. mestu. Skupaj z Ljubljano je na 74. mestu Dubaj, kmalu za njima na 76. mestu Budimpešta, medtem ko je Zagreb na 98. mestu.

Na vrhu lestvice ni ameriških mest, kar pri Mercerju pripisujejo vse bolj napetim gospodarskim in trgovskim odnosom ZDA s številnimi državami.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo