Ponedeljek, 19 avgust 2019
Iskanje

Dvojčka orjaške pande prišla na svet (foto)

V belgijskem živalskem vrtu zelo redek dogodek

10. avg. 2019 | 16:25
Dark Theme

V belgijskem živalskem vrtu sta se skotila dvojčka orjaške pande, kar je sicer pri tej živalski vrsti zelo redko. Kot so včeraj sporočili iz živalskega vrta Pairi Daiza na jugozahodu Belgije, sta samec in samička prišla na svet z nekajurno razliko, tehtala pa sta le 160 in 150 gramov.

Mladička, ki so ju na Facebooku opisali kot »rožnata škampa«, sta rožnate barve, brez dlake in zelo drobna. Iz živalskega vrta so še sporočili, da sta oba mladiča zdrava.

Mati Hao Hao z dvojčkoma (ANSA)
Mati Hao Hao z dvojčkoma (ANSA)

Iz živalskega vrta so še sporočili, da bo naslednjih nekaj dni ključnih za preživetje dvojčkov in da bodo stalno spremljali, ali ju mati hrani in primerno skrbi za njiju. Da ne bo preveč utrujena, bodo mladiča izmenjevali v inkubatorju, kjer ju bodo hranili s stekleničko. Dodali pa so, da eden od dvojčkov pri orjaških pandah pogosto pogine.

Hao Hao in njenega partnerja Xing Hui je leta 2014 Belgiji za 15 let posodila Kitajska. Njun prvi mladič je prišel na svet junija 2016.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo