Torek, 02 junij 2020
Iskanje

Embalaža živil in drugih izdelkov je lahko okužena

Pri nakupovanju Nacionalni inštitut za javno zdravje svetuje, naj bo čas zadrževanja v trgovini čim krajši

23. mar. 2020 | 17:10
Dark Theme

Embalaža živil in drugih izdelkov, ki jih prinesemo iz trgovine, je lahko okužena s koronavirusom, opozarja slovenski Nacionalni inštitut za javno zdravje. Embalaža se smatra kot potencialno onesnažena, sporočajo, zato je treba paziti, da se v kuhinji ne križajo čiste in nečiste poti.

Pri nakupovanju pa svetujejo naj bo čas zadrževanja v trgovini čim krajši. Ob vstopu v trgovine in izstopu iz nje si je treba razkužiti roke. Po dotikanju in prijemanju izdelkov, predmetov in denarja pa opozarjajo, naj se ne dotikamo obraza, zlasti ne oči, ust in nosu, dokler si ne umijemo rok.

Embalažo živil doma očistimo z raztopino detergenta za posodo in vodo ali jo obrišemo z razkužilnim robčkom. Nekatera živila pa lahko prestavimo v čisto embalažo. Ko pospravimo izdelke, ki smo jih prinesli iz trgovine, si umijemo roke, svetuje slovenski NIJZ in počistimo površine, kjer smo jih uporabljali. Ob upoštevanju navedenih nasvetov se bo tveganje za okužbo zmanjšalo, poudarjajo na NIJZ.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo