Sreda, 03 junij 2020
Iskanje

Fedriga prosil ZDA, Kitajsko, Rusijo in Izrael za pomoč

Guverner Furlanije - Julijske krajine pisal štirim veleposlanikom, ker dežela potrebuje dodatno zdravstveno opremo

Trst |
29. mar. 2020 | 15:50
Dark Theme

»Potrebujemo zdravstveno opremo,« je bistvo vsebine štirih pisem, ki jih je predsednik Furlanije - Julijske krajine Massimiliano Fedriga poslal prav tolikim veleposlanikom v Italiji. Guverner je stopil v stik z diplomati, ki predstavljajo ZDA, Kitajsko, Rusijo in Izrael, da bi preveril, ali bi lahko navezali trgovske stike z omenjenimi državami, iz katerih bi v deželo uvažali zdravstveno opremo. »Poskušal bom vse, da bom zaščitil prebivalce dežele pred morebitno okužbo in okrepil bolnišnice v primeru, da se stanje poslabša,« pravi Fedriga, ki opozarja tudi, da razmere v FJK niso primerljive z drugimi, bistveno bolj prizadetimi italijanskimi deželami. Dodaja pa, da tudi v Furlaniji - Julijski krajini beležimo stalno naraščanje števila okuženih in pacientov, ki potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi.

V naši deželi se med drugim pritožujejo, češ da je država v Furlanijo Julijsko - krajino poslala bistveno premalo zdravstvene opreme (maske, respiratorji, ventilatorji ipd.).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo