Torek, 20 avgust 2019
Iskanje

Fedriga ublažil stališče o meji s Slovenijo

Predsednik FJK delno demantiral dnevnik Il Fatto Quotidiano

FJK |
1. jul. 2019 | 9:32
Dark Theme

Medtem, ko se bo danes začel skupni italijansko-slovenski policijski nadzor meje in bo v petek v Trstu na obisku notranji minister Matteo Salvini, je predsednik FJK Massimiliano Fedriga pojasnil svoja stališča o t.i. migrantski balkanski poti. Dnevnik Il Fatto Quotidiano, ki je včeraj intervjuval Fedrigo, sicer v naslovu govori o zidu s Slovenijo, če se ne bo zaustavil migrantski tok, predsednik Dežele pa omenja »fizične pregrade«, ne da bi pojasnil, kaj ima v resnici v mislih. Takšne ali drugačne pregrade ali ovire naj bi postavili vzdolž celotne meje s Slovenijo, to se pravi od Trbiža do Milj

Fedriga je kasneje nekoliko ublažil svoja stališča in priznal, da bo s pregradami nemogoče zaščititi italijansko-slovensko mejo. Morebitne zidove bomo postavil tam, kjer ne bo mogoče zaustaviti prihoda ilegalcev, je dejal deželni predsednik. Njegova stališča so vsekakor izzvala ostre polemike.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo