Četrtek, 15 april 2021
Iskanje

Grožnja o pozebi se je marsikje uresničila

Temperature so se razen ob morju ponoči povsod spustile za več stopinj Celzija pod ničlo

FJK |
7. apr. 2021 | 9:57
Dark Theme

Grožnja o pozebi se je najbrž ponoči udejanjila. Temperature so se razen ob morju povsod v FJK spustile pod ničlo, povečini za več stopinj Celzija. Morebitne posledice na rastlinstvu in cvetočih drevesih bodo opazne šele v prihodnjih dneh, ko se bo lahko ocenilo nastalo škodo, toda je nadvse verjetno, da žal ne bodo ravno nedotaknjeni.

Deželna meteorološka opazovalnica je v Zgoniku in pri Briščikih namerila najnižjo nočno temperaturo -4,4 stopinje Celzija, na Proseku -4,0, na Katinari -2,8, na goriškem letališču -3,7 v Koprivnem -1,8, v Gradišču -0,7 stopinje Celzija. Temperature so se povečini spustile pod ničlo že pozno sinoči, zato je bilo živo srebro pod lediščem vsaj dobrih osem ur, marsikje tudi več. Le ob morju je ostalo nad lediščem, v Trstu je deželna meteorološka opazovalnica ob morju namerila +2,9 stopinje Celzija.

Danes bo povečini sončno z občasno spremenljivostjo. Ni ravno izključeno, da bo ponekod lahko nastala kakšna krajevna ploha, v pritrdilnem primeru lahko snežna do nižjih predelov.

Jutri bo pretežno jasno. Tudi noč na četrtek bo za ta čas zelo mrzla. Najnižje nočne temperature bodo podobne današnjim.

V petek bo povečini sončno in že nekoliko topleje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo