Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Hujši primer gripe v Vidmu

Petdesetletnika so morali priključiti na aparat za umetno dihanje

Videm |
21. okt. 2019 | 14:29
Dark Theme

V Vidmu so že septembra zabeležili prvo sezonsko okužbo z virusom gripe, ki je povrh vsega imela hujše posledice za povsem zdravega 50-letnika, zaradi česar infektologi ne skrivajo zaskrbljenosti. Zaradi posledične bakterijske okužbe so ga zdravniki morali priključiti na aparat za umetno dihanje, v bolnišnici pa je bil hospitaliziran kar 20 dni.

Infektologi opozarjajo na letošnjo agresivno obliko več med sabo zelo različnih virusov gripe. Če se bodo ponovili scenariji iz Avstralije, je upravičeno pričakovati hujše obdobje gripe, meni infektolog. Med drugim pa ravno primer moškega iz Vidma opozarja na dejstvo, da se lahko pojavijo komplikacije tudi pri povsem zdravih mlajših osebah. Svetujejo zato preventivno cepljenje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo