Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Italija in Slovenija se dogovarjata o meji

Izjava predsednika slovenske vlade Janeza Janše

16. maj. 2020 | 16:58
Dark Theme

Predsednik slovenske vlade Janez Janša je danes dejal, da še ni splošnega odprtja meje z Italijo, tako kot tudi ne z Avstrijo in Madžarsko. To je namreč lahko le dvostranski ukrep, je zapisal na Twitterju. »Dogovori še potekajo, pripravlja in sprejema se administrativna podlaga,« je dodal Janša. »Tudi na meji s Hrvaško, kjer je sosednja država sprostila ukrepe, še vedno veljajo zdravstvene omejitve«, je še pojasnil Janša. Potrdil je torej, da se Rim in Ljubljana vendarle dogovarjata o meji, na kakšni ravni in kako potekajo ti pogovori pa ni znano. Odgovorna za mejno problematiko sta vsekakor notranja ministra Luciana Lamorgese in Aleš Hojs, ki sta se v času koronavirusa dvakrat pogovarjala: prvič v začetku pandemije o kolonah tovornjakov na Vrtojbi in Fernetičih, drugič pa o begunskem vprašanju.

Slovenska vlada je na četrtkovi dopisni seji spremenila ukrepe na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Slovenije. Pri prihodu v Slovenijo za državljane Slovenije in drugih držav Evropske unije ni več predvidena karantena, razen za osebe iz tretjih držav z izjemami.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo