Ponedeljek, 10 avgust 2020
Iskanje

»Italija spremlja preiskavo o incidentu«

Dogodek v občini Hrpelje-Kozina odmeval v rimskem parlamentu

Rim |
6. jun. 2020 | 6:25
Dark Theme

Italijansko zunanje ministrstvo v duhu prijateljskih odnosov med Italijo in Slovenijo spremlja preiskavo o incidentu, v katerem je neznanec, ki se je izdajal za vojaka, v začetku maja na območju občine Hrpelje-Kozina ustavil izletnika in vanj uperil orožje. Dogodek, o katerem je prvi poročal Primorski dnevnik, je odmeval na četrtkovi seji zunanjepolitične komisije poslanske zbornice, na kateri je vlado zastopal državni sekretar na Farnesini Ricardo Antonio Merlo. V za italijanske parlamentarne razmere rekordnem času je odgovoril na vprašanje, ki ga je zunanjemu ministru Luigiju Di Maiu 27. maja postavila poslanka Gibanja 5 zvezd iz FJK Sabrina De Carlo.

Zunanje ministrstvo je očitno želelo obelodaniti svoje stališče pred današnjim obiskom ministra Di Maia v Sloveniji. Merlo je pojasnil je, da italijanska vlada - tudi v okviru EU in zavezništva Nato - stalno vzdržuje dialog s Slovenijo o vseh čezmejnih vprašanjih. Ta meddržavni dialog je po Merlovih besedah intenzivno potekal tudi v času pandemije s skupnim ciljem zajezitve širjenja okužb; hkrati pa sta državi v tem obdobju tesno sodelovali tudi pri naporih za preprečevanje in zatiranje ilegalnih migracij na t.i. balkanski poti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo