Petek, 29 maj 2020
Iskanje

Italijani v Slovenijo kar po gmajnah in gozdovih

Vodja slovenske policije obiskal mejni prehod Fernetiči in se srečal z župani

5. apr. 2020 | 11:02
Dark Theme

Župane kraških občin v Sloveniji precej skrbi dejstvo, da mnogi italijanski državljani, kljub prepovedim, še vedno prečkajo mejo kar po gmajnah in gozdnih poteh ter stezah. Župani so svojo zaskrbljenost nad dogajanji v soboto izrazili v.d. generalnega direktorja policije Antonu Travnerju, ki je obiskal policiste na območju koprske policijske uprave.

Na mejnem prehodu Fernetiči je Travner povedal, da so policisti v soboto zaznali več kot 300 kršitev odloka, za kar so podali predloge za kaznovanje inšpekcijskim službam. Sicer pa spoštovanje omenjenega odloka dnevno nadzira okoli tisoč policistov. Šef slovenske policije je skupaj z direktorjem koprske policijske uprave Igorjem Ciperletom obiskal Policijsko postajo Postojna in kontrolno točko na avtocesti, kjer so prometni policisti poostreno nadzirali spoštovanje odloka o prepovedi gibanja med občinami.

»Ugotavljamo precej kršitev, včeraj, kot rečeno, v Sloveniji več kot 300 kršitev in okoli 150 opozoril državljanom, kar pomeni, da vsi državljani Republike Slovenije še vedno niso dojeli, da je koronavirus zelo nevarna bolezen in da je telesna bližina ena od večjih nevarnosti za okužbo. Zato priporočila, ostanimo doma, niso brezpredmetna,« je povedal Travner.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo