Torek, 22 oktober 2019
Iskanje

Izbiramo Fotoutrip desetletja

V prihodnjih tednih bomo objavili preko 100 fotografij, vabimo vas, da glasujete za najlepše

Trst |
5. avg. 2019 | 15:52
Dark Theme

Poziv »Vzemite nas s seboj!«, ki smo ga na tretji strani Primorskega dnevnika objavili v nedeljo, 12. julija 2009, je bil rojen pod srečno zvezdo. Deset let kasneje nas še vedno jemljete s seboj in Fotoutrip ostaja še dalje zelo priljubljen. Po vaši zaslugi je Primorski dnevnik obiskal skoraj 80 držav sveta in na stotine krajev in mest. Z vami smo bili na vseh petih celinah, na vrhu Triglava in na Kitajskem zidu, v New Yorku in Parizu, na moskovskem Rdečem trgu in na Madagaskarju, v Novi Gvineji ... a tudi v vaškem pustnem sprevodu, na domači »bndimi«, v vaši kleti, na družinskem slavju ... in celo na poroki. Poslali ste nam stotine in stotine fotografij: prva leta ste bili še nekoliko plahi, nato pa se je razpasla »Fotoutrip manija« in fotografij je bilo več kot razpoložljivih časopisnih izdaj, zato smo pripravili kar cele strani vaših fotografij. Kajti Fotoutrip že dolgo ni več samo poletna počitniška rubrika, fotografije prejemamo prav vse mesece v letu. Prva leta ste jih mnogi še posneli s fotoaparatom, kvaliteta tistih, posnetih z mobilnimi telefoni, je bila bolj skromna, iz leta v leto pa je ločljivost fotografij boljša, prav tako pa narašča tudi domiselnost nekaterih avtorjev. Priznajmo, nekateri posnetki so bili skorajda genialni, drugi ironični, tretji bolj vsakodnevni, četrti morda celo banalni ... na vseh pa je kraljeval izvod Primorskega dnevnika – včasih, čeprav bolj redko, tudi njegova spletna izdaja –, kar nas seveda navdaja s ponosom. Zato prav vsem hvala iz srca.

Kaj pa zdaj, deset let po tistem pozivu »Vzemite nas s seboj!«?

Vi nam, prosim, še dalje pošiljajte svoje fotografije, mi pa bomo medtem desetletnico Fotoutripa proslavili z izborom najlepših. V naslednjih dneh in tednih bomo objavili preko sto Fotoutripov, ki so pritegnili našo pozornost: zaradi izvirne lokacije in vsebine, zaradi umetniške vrednosti fotografije, zaradi upodobljene simbolike. Fotografije bodo oštevilčene, bralke in bralce pa vabimo, da glasujejo za najlepše in tako izberejo Fotoutrip desetletja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo