Četrtek, 11 avgust 2022
Iskanje

Janša kriv kaznivega dejanja razžalitve novinark TV Slovenija

Marca 2016 je Eugenijo Carl in Mojco Šetinc Pašek na Twitterju označil za »odsluženi prostitutki«, sodba še ni pravnomočna

Celje |
25. feb. 2022 | 15:37
Dark Theme

Sodni senat celjskega okrožnega sodišča je premierja in prvaka SDS Janeza Janšo spoznalo za krivega dveh kaznivih dejanj razžalitve novinark TV Slovenija Mojce Šetinc Pašek in Eugenije Carl. Dosodilo mu je tri mesece pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta. Poravnati mora tudi stroške sodnega postopka. Sodišče je Janši za vsako kaznivo dejanje prisodilo po dva meseca pogojne zaporne kazni, nato pa izreklo enotno kazen tri mesece zapora pogojno.

Janša se je na sodišču znašel zaradi tvita iz marca 2016, v katerem je med drugim zapisal, da na »neki Facebook strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C. in Mojce P. Š.«.

Celjsko okrožno sodišče je Janšo v prvem postopku nepravnomočno obsodilo na tri mesece enotne pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta ter mu naložilo plačilo stroškov sodnega postopka v zvezi z žaljivim tvitom na račun novinark. Nato pa je višje sodišče sodbo razveljavilo. Danes pa je dočakal novo sodbo na prvi stopnji, ki še ni pravnomočna.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava