Sobota, 19 oktober 2019
Iskanje

Japonski grozi močan tajfun Hagibis

Odredili so evakuacijo več milijonov ljudi

12. okt. 2019 | 13:47
Dark Theme

Zaradi močnega tajfuna Hagibisa, ki grozi vzhodnemu in osrednjemu delu Japonske, so oblasti odredile neobvezno evakuacijo za 3,25 milijona ljudi. Močne padavine in veter ter poplave so že pred njegovim prihodom zahtevale eno smrtno žrtev. Odpovedali so več kot 1600 letov. Meteorologi so opozorilo pred obilnim deževjem, plazovi, močnim vetrom in poplavami izdali za sedem prefektur, med drugim za Tokio in Shizuoko.

Tajfun spremljajo vetrovi s povprečno hitrostjo 162 kilometrov in sunki do 216 kilometrov na uro.

Hagibis je že prinesel obilno deževje, pri čemer je poplavilo poseljena območja v osrednjem delu države. V Hakoneju, ki leži vzhodno od Tokia, je v zadnjih 24 urah padlo 600 milimetrov dežja. V regiji Kanto in prefekturi Shizuoka je brez elektrike ostalo 29.000 gospodinjstev.

Odpovedali so tudi dve tekmi svetovnega prvenstva v ragbiju, tajfun pa povzroča tudi težave organizatorjem dirke formule 1 za veliko nagrado Japonske.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo