Sobota, 18 januar 2020
Iskanje

Jutri in v nedeljo bodo izjemoma vozili težki tovornjaki

Izreden ukrep ministrstva za infrastrukturo Republike Slovenije po iztirjenju tovornega vlaka pri Hrastovljah

28. jun. 2019 | 15:40
Dark Theme

Jutri in v nedeljo bodo v Sloveniji izjemoma vozili težki tovornjaki, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone in ki peljejo v ali iz koprskega pristanišča. Gre za izreden ukrep ministrstva za infrastrukturo zaradi ohromljenega železniškega prometa na progi Koper-Divača po iztirjenju tovornega vlaka pri Hrastovljah. Povečan promet tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, je tako jutri in v nedeljo mogoče pričakovati na območju celotne Slovenije.

Promet po železniški progi bi lahko znova stekel danes do polnoči. Sprva so predvidevali, da bodo progo odprli ob 12. uri a so se po posvetu z Agencijo RS za okolje in Geološkim zavodom Slovenije odločili za izkop dodatnega materiala, v katerem bi lahko bil kerozin.

Predsednik uprave Luke Koper Dimitrij Zadel je ukrep ministrstva pohvalil. Pretirane gneče na cestah ne pričakuje, saj bo ukrep veljal samo za nekatere nujne primere. Ministrstvo se je tako odločilo na podlagi člena odredbe o omejitvi prometa na cestah, ki med drugim določa, da omejitev prometa iz odredbe ne velja, ko je vožnja potrebna zaradi preprečitve ali odprave neposredne nevarnosti za premoženje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo