Nedelja, 09 avgust 2020
Iskanje

Južnotirolski medvedi »ogrožajo« Conteja

V pogajanjih med SVP in italijansko vlado tudi odstrel divjih živali

Rim |
3. jul. 2020 | 7:38
Dark Theme

Južnotirolska ljudska stranka (SVP) je ves povojni čas znala zelo dobro »unovčiti« svojo parlamentarno podporo raznim italijanskim vladam. Problem se tokrat postavlja v senatu, kjer bodo morda trije senatorji SVP v prihodnjih tednih in mesecih odločilni za preživetje (ali padec) vlade Giuseppeja Conteja. V zameno za podporo so mu postavili vrsto zahtev, med drugim obnovitev koncesije za brennersko avtocesto in sprostitev pravil za zaposlovanje zdravnikov na Južnem Tirolskem, med zahteve so uvrstili tudi dodatna pooblastila Pokrajini Bocen za odstrel medvedov in volkov. To vprašanje leži pri srcu predvsem t.i. kmečki struji SVP, dodatnemu odstrelu pa nasprotujejo naravovarstveniki.

Contejeva vlada trenutno v senatu lahko računa na absolutno večino glasov, ta podpora pa se krha zaradi odhodov parlamentarcev Gibanja 5 zvezd, ki v glavnem prestopajo v mešano skupino, nekateri pa so se tudi pridružili Ligi Mattea Salvinija. V senatu ima SVP tri zastopnike: Julio Unterberger, Dietra Stegerja in Meinharda Durnwalderja, ki je nečak dolgoletnega predsednika SVP in bocenske pokrajine Luisa Durnwalderja. Unterbergejeva bi podprla Conteja, Durnwalder menda ne, Steger pa se o tem še ni opredelil.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo