Torek, 02 junij 2020
Iskanje

Kaj manjšina pričakuje od Janše?

Novemu predsedniku slovenske vlade čestitali SSO, SKGZ in SSk

17. mar. 2020 | 6:25
Dark Theme

Stoletnica tržaškega Narodnega doma in napovedano zmanjšanje števila parlamentarcev, ki zna močno prizadeti Slovence v Italiji. To sta temeljna poudarka v čestitkah, ki so jih predsednika SKGZ in SSO Ksenija Dobrila in Walter Bandelj ter deželni podtajnik SSk Marco Jarc poslali predsedniku nove slovenske vlade Janezu Janši in novim ministrom. Čestitke v Ljubljano je v imenu slovenske stranke poslal Jarc, ki navaja, da deželni tajnik Igor Gabrovec in predsednik Peter Močnik prestajata okužbo z novim koronavirusom in sta na srečo že v fazi okrevanja.

V obeh čestitkah se omenja pandemija koronavirusa. »Vojna žarišča in posledična migrantska kriza so pokazale šibkosti Evropske unije in zamajale politična ravnovesja znotraj nje. Nova pandemija pa postavlja v dodatne težave javno zdravstvo ter ogroža gospodarstvo in mednarodne ekonomske izmenjave, ki bodo prizadele tudi slovenske državljane. Pripadniki slovenske narodne skupnosti v Italiji se od vedno prištevamo k slovenskemu narodnemu telesu, zato si srčno želimo, da bi Slovenija in njene institucije skupaj z ostalimi članicami Evropske unije bile kos vsem izzivom sodobnega časa,« sta zapisala predsednika SSO in SKGZ.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo