Petek, 05 marec 2021
Iskanje

Kako je Fedriga spet zaklenil šole

Z novo deželno odredbo mimo petkove odločitve upravnega sodišča

FJK |
16. jan. 2021 | 22:00
Dark Theme

Predsednik Furlanije - Julijske krajine Massimiliano Fedriga se je podpisal pod novo odredbo, ki znova določa, da se na drugostopenjskih srednjih šolah pouk izvaja samo na daljavo. Odredba velja do 31. januarja.

Fedriga je odredbo z enakim sklepom sprejel že v začetku meseca, a deželno upravno sodišče jo je v petek razveljavilo. Predsednica sodišča Oria Settesoldi je odločitev pospremila z argumentacijo, da s poukom na daljavo dijaki usvajajo manj znanja, opiranje na tehnologijo pa ustvarja diskriminacijo, ker nimajo vsi enakih možnosti. V sodbi tudi piše, da je sklicevanje na porast števila okužb brezpredmetno, saj so drugostopenjske srednje šole zaprte že od 16. novembra. Med glavnimi argumenti odločitve sodišča pa je tudi razlaga, da težave v potniškem prometu ne morejo pogojevati pravico do učenja.

Toda Fedriga je odločitev deželnega upravnega sodišča izigral z novo odredbo, ki ima enak sklep, a nekoliko spremenjeno utemeljitev. V njej so novi podatki o številu okužb s koronavirusom in statistični podatek, da se je povečalo število covidnih bolnikov med mladoletnimi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kdaj sem zadnjič prečkal/a slovensko-italijansko mejo?

4. mar. 2021 | 17:12
Pred več kot enim letom
Pred približno šestimi meseci
V minulih dveh mesecih
V zadnjem tednu
Jo prečkam skoraj vsak dan iz službenih ali drugih razlogov
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo