Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Kdo bo sedel v novem Paritetnem odboru

Trije organi čakajo na umestitev

FJK |
16. maj. 2019 | 10:39
Dark Theme

Trije organi, ki imajo besedo pri vprašanjih slovenske manjšine v Italiji, bodo v nekaj tednih začeli novo pot. Kmalu naj bi bila prva seja nove deželne posvetovalne komisije, po zadnjih, neuradnih informacijah pa je na vidiku tudi seja t. i. vladnega omizja po treh letih. Paritetni odbor pa se približuje novemu sklicu.

Po določilih uredbe predsednika republike je treba postopek imenovanja novih članov Paritetnega odbora zaključiti do 15. avgusta. Dvajset članov imenujejo državna vlada, deželna vlada FJK, deželni svet FJK ter skupščina slovenskih županov in občinskih svetnikov.

Skoraj zanesljivo bosta v odbor imenovana predsednika krovnih organizacij Ksenija Dobrila (SKGZ) in Walter Bandelj (SSO), in sicer na predlog deželne vlade, ki mora po zakonu imenovati šest članov, od tega štiri Slovence v dogovoru s krovnima organizacijama. Koga bo še predlagala vlada Massimiliana Fedrige, za zdaj ni znano.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo