Ponedeljek, 11 november 2019
Iskanje

Ko vozniki opazijo silhuete, zmanjšajo hitrost

Policijske silhuete, ki so jih avgusta postavili v Posočju za povečanje prometne varnosti, dobro opravljajo svoj namen

21. okt. 2019 | 11:44
Dark Theme

Policijske silhuete, ki so jih avgusta postavili v Posočju za povečanje prometne varnosti, dobro opravljajo svoj namen. Kršitve omejitev hitrosti so se zmanjšale tudi za več kot 80 odstotkov, ugotavlja Agencija za varnost prometa, zato bodo s pobudo nadaljevali.

V drugem tednu oktobra so s testnimi meritvami ugotovili, da ima uporaba policijskih silhuet pozitiven preventivni učinek. S stacionarnim merilnikom hitrosti na dveh lokacijah so opravili dva niza meritev hitrosti, enega brez uporabe, drugega pa ob uporabi silhuet policistov. Izkazalo se je, da so vozniki, ko so opazili silhuete, zmanjšali hitrost vožnje, in sicer do 20 odstotkov. Znižalo se je tudi število ugotovljenih prekrškov. Na prvi lokaciji se je število ugotovljenih prekrškov zmanjšalo za 68 odstotkov, na drugi lokaciji pa za kar 89 odstotkov. Izkušnje iz prakse pa kažejo, da gre za ukrep, ki je učinkovit ob pogosti menjavi lokacije postavitve.

Silhuete bodo v sodelovanju s policijo v prihodnje preselili na lokacije na območju Policijske uprave Koper.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo