Sobota, 24 avgust 2019
Iskanje

Kopanje v Žusterni odsvetujejo vsaj do srede

Po petkovem izlitju odpadne vode iz bližnje fekalne kanalizacije

Koper |
5. avg. 2019 | 18:49
Dark Theme

Agencija Republike Slovenija za okolje (Arso) glede na rezultate kakovosti kopalne vode na območju Žusterne še vedno odsvetuje kopanje v kopališču Žusterna ter na odseku od kopališča Žusterna do vključno Mandrača Molet. Kot so dodali na koprski občini, kopanje v Žusterni odsvetujejo vsaj še do srede.

Izredni monitoring spremljanja kakovosti vode še vedno kaže na prisotnost bakterij. Po danes objavljenih rezultatih nedeljskih merjenj je tako v vzorcih vzetih na izlivu kanala v morje vrednost bakterije escherichia coli padla na polovico od mejne vrednosti, v otroškem bazenu Žusterna in Moletu pa so bile vrednosti še bistveno nižje.

V nedeljo vzeti vzorci ne kažejo več na prisotnost intestinalnih enterokokov. Njihova vrednost se je sicer že v vzorcih, vzetih v soboto, razen na izlivu kanala že spustila pod mejno vrednostjo. Tudi z Mestne občine Koper so sporočili, da rezultati vzorčenj koprske enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje kažejo, da voda na plaži v Žusterni še vedno ni ustrezna za kopanje.

Onesnaženje se je sicer zgodilo v petek, povzročilo ga je izlitje odpadne vode iz bližnje fekalne kanalizacije v hudournik v Žusterni, ki se izteka v morje. Do tega je prišlo med čiščenjem zamašenega kanalizacijskega jaška v neposredni bližini hudournika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo