Ponedeljek, 26 oktober 2020
Iskanje

Koronavirus: Italija za Slovenijo ni več »zelena« in varna

Slovenija je na novo določila sezname držav oz. regij glede na epidemiološko tveganje. Spremembe bodo začele veljati s torkom.

28. sep. 2020 | 12:00
Dark Theme

Slovenska vlada je spremenila ukrepe na meji za preprečitev širjenja okužb z novim koronavirusom.

Ob rdečem (države s slabimi epidemiološkimi razmerami) in zelenem (varne države) seznamu držav je na novo uvedla oranžnega, ki nadomešča rumenega. Italija ne bo več zelena, od torka dalje bo v oranžnem seznamu, sicer pa za vstop v Slovenijo ne bosta potrebna ne karantena ne potrdilo o negativnem izvidu testa. To velja tudi Nemčijo in Združeno kraljestvo, ki sta zdrsnili v oranžnega in preostale države EU oz. schengenskega območja.

Srbija pa bo s Poljsko spet na zelenem seznamu. Med zelenimi državami pa ne bo več niti Avstrije in Madžarske, pri čemer bodo deli obeh držav na čelu z Dunajem in Budimpešto pristali celo na rdečem. Na oranžni seznam se bodo medtem z rdečega premaknile tudi hrvaške županije ob meji s Slovenijo, medtem ko bo ostali del južne sosede ostal na rdečem.

Za tujce, ki prihajajo v Slovenijo iz tretjih držav na oranžnem seznamu in vse, ki prihajajo z rdečih, še vedno velja 10-dnevna karantena, razen, če predložijo negativni test na prisotnost novega koronavirusa, ki ni starejši od 48 ur in je bil opravljen pri kateri od verodostojnih organizacij v državi članici EU, državi članici schengenskega območja ali v Sloveniji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo