Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

Kraj, kjer se okuži vsak petintrideseti

Paluzza v Karniji je poskočila na trpki lestvici okužb s koronavirusom - V občinski upravi tudi Slovenec

5. apr. 2020 | 8:03
Dark Theme

V domu za starejše v Paluzzi so samo v petek umrle štiri oskrbovanke. »Dom so razdelili na dva dela, en del je v bistvu postal podružnica bolnišnice v Tolmeču,« po telefonu opiše Slovenec iz Špetra Fabrizo Dorbolò, ki se je v Karnijo preselil pred nekaj leti zaradi službe. V Paluzzi ga je župan Massimo Mentil povabil v svojo ekipo. Dobil je resor za socialo, kulturo in mlade.

Dorbolò povzame, da so prvi primer okužbe v domu za starejše potrdili v petek, 27. marca. Zato so v naslednjih dneh testirali vseh 120 oskrbovancev in mnoge zaposlene. Število potrjenih okužb je poskočilo na 60. A statistika ni popolna, ker niso še pregledali vseh brisov.

A že po dozdajšnjih podatkih je Paluzza postala občina z najvišjim deležem okuženih z novim koronavirusom v Furlaniji - Julijski krajini. Do včeraj so tam, kjer po podatkih statističnega zavoda Istat živi 2119 ljudi, potrdili 60 okužb. Okužen je zato vsak 35. prebivalec. Za primerjavo: v hudo izpostavljeni občini Bergamo v Lombardiji je okužen vsak stoti občan.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo