Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Matej Arčon minister za Slovence v zamejstvu in po svetu

V kratkem znana sestava nove vlade predsednika Roberta Goloba

11. maj. 2022 | 17:25
Dark Theme

Matej Arčon iz Gibanja Svoboda bo v novi slovenski vladi Roberta Goloba po še neuradnih vesteh minister za Slovence v zamejstvu in po svetu. Arčon, ki je star petdeset let in je bil rojen v Šempetru pri Gorici, zelo dobro pozna stvarnost Slovencev v Italiji, za krmilom ministrstva bo nasledil Heleno Jaklitsch iz vrst stranke SDS. V študentskih letih je bil Arčon predsednik Kluba goriških študentov, med leti 1998 in 2010 je bil član Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica, med letoma 2004 in 2006 ter od februarja 2009 do oktobra 2010 pa je bil podžupan.

Leta 2010 je postal župan Mestne občine Nova Gorica, ponovno je bil za župana izvoljen jeseni 2014. Ponovno se je pomeril na lokalnih volitvah leta 2018, ko je v prvem krogu prejel največ glasov, v drugem pa ga je premagal aktualni župan Klemen Miklavič.

Skupaj z Golobom je bil Arčon eden ustanoviteljev stranke Svoboda, ki je premočno zmagala na volitvah. Na listi stranke je tudi kandidiral za parlament in od vseh izvoljenih kandidatov prejel najvišje število glasov (15.271). Kandidiral je v okrajih Nova Gorica 1 in Nova Gorica 2, ker je ministrska funkcija nezdružljiva s poslansko bo moral Arčon odstopiti iz državnega zbora.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo