Četrtek, 17 september 2020
Iskanje

Mattarella: »Bodimo enotni kot po vojni«

Poziv italijanskega predsednika ob 76. obletnici pokola v Ardeatinskih jamah

Rim |
24. mar. 2020 | 10:16
Dark Theme

Italijanski predsednik Sergio Mattarella je ob 76-letnici pokola v Ardeatinskih jamah pri Rimu še enkrat pozval politične stranke in vse državljanke ter državljane, naj v teh za Italijo zelo težkih trenutkih ohranijo složnost in enotnost v zelo zahtevnem boju proti pandemiji koronavirusa. Državni poglavar se zelo trudi, da bi bi naraščajoče nerazumevanje med vladno koalicijo in opozicijo ne zdrknilo v institucionalno krizo z neprevidljivimi posledicami.

»Pokol v Ardeatinskih jamah je bil eden najbolj krvavih dogodkov v polpretekli zgodovini Italije. Vrednote spoštovanja življenja in solidarnosti, ki so nam v oporo v tem zelo težkem obdobju, krepijo našo dolžnost, da se spomnimo tistih nedolžnih žrtev. Ob izteku tistih strašnih let, ki sta jih označevali diktatura in vojna, je enotnost italijanskega naroda pripomogla k moralnemu, civilnemu, gospodarskemu in družbenemu preporodu našega naroda. Enako enotnost v težkem trenutku za vso skupnost nujno potrebujemo tudi danes,« je dejal Mattarella. V Ardeatinskih jamah so nacisti kot maščevanje za atentat v Ul. Rasella v Rimu 24. marca 1944 pobili 335 talcev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo