Sobota, 04 december 2021
Iskanje

Meja je odprta!

Italija je za obmejni pas odpravila pravilo testa

2. jun. 2021 | 18:34
Dark Theme

Kdor živi v obmejnem pasu, lahko prosto prehaja italijansko mejo. Italijansko ministrstvo za zdravje je z odredbo, ki jo je danes objavilo ministrstvo za zunanje zadeve, odpravilo pravilo o predložitvi potrdila o negativnem testu na koronavirus.

V odredbi je določeno, da je prečkanje meje brez covidnih potrdil dovoljeno za čas 24 ur in za največ 60 kilometrov od lastnega prebivališča.

Ker Slovenija prebivalcem Furlanije - Julijske krajine ne postavlja omejitev, to konkretno pomeni, da prebivalci Trsta, Gorice ali Nadiških dolin lahko obiščejo kraje v obmejnem pasu Slovenije, hkrati pa lahko prebivalci obmejnega pasa Slovenije pridejo v Italijo za največ 24 ur. Mejo lahko prehaja vsak, izjema so seveda okuženi s koronavirusom in tisti, ki kažejo znake bolezni.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo