Petek, 17 januar 2020
Iskanje

Mila se počuti bolje

Razveseljiva vest iz Philadelphie

ZDA |
24. apr. 2019 | 12:04
Dark Theme

Dvoletna Mila Rončević, ki so jo v začetku meseca prepeljali na zdravljenje v ZDA, se počuti bolje. Zdravljenje je uspešno, je povedal oče in presega vsakršno pričakovanje. Nihče si ni mogel predstavljati, da bo deklica tako dobro odreagirala, gre za pravi čudež, je dodal. Krvni pokazatelj MRD o prisotnosti bolezni je z 88 odstotkov padel le na 0,1 odstotka. Toda boj z boleznijo je še dolg. Mila je namreč v pričakovanju presaditve mozga, ki predstavlja tudi določena tveganja, je povedal.

Za deklico z Reke, ki je zbolela za hudo obliko levkemije, so na Hrvaškem v samih treh dneh uspeli zbrati potrebno vsoto 2,8 milijona evrov in jo tudi občutno presegli. Milo so prepeljali v Philadelphio, kjer jo zdravi zdravnik slovenskih korenin Richard Aplenc, strokovnjak za obliko levkemije, za katero je zbolela. Lani je Aplenc predstavil metodo zdravljenja levkemije s celično terapijo (CAR T), ki ima 76 do 90-odstotno uspešnost pri otrocih in najstnikih, pri katerih se je bolezen ponovila in niso mogli prejeti nobene druge terapije več.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo