Petek, 29 maj 2020
Iskanje

Minister Boccia potrdil podaljšanje ukrepov

»Zaprtje« Italije naj bi po podatkih dnevnika Corriere della Sera podaljšali vsaj do 18. aprila

Rim |
29. mar. 2020 | 17:35
Dark Theme

Nikakršna skrivnost ni, da bo italijanska vlada podaljšala ukrepe za zajezitev virusa, potem ko se bo zdajšnja uredba iztekla v petek, 3. aprila. Dnevnik Corriere della Sera je namignil, da bo prihodnji termin, do katerega bodo podaljšali t.i. lockdown, sobota, 18. aprila. Tudi zaradi tega napovedujejo dodatne kontrole med velikonočnim obdobjem.

O podaljšanju ukrepov za zajezitev koronavirusa pričajo podatki o številu okuženih in smrtnih žrtev, ki so še visoki ter mnenja številnih virologov in strokovnjakov, ki še čakajo na vrhunec epidemije oziroma na vrhunce, glede na to, da je v Italiji več žarišč. O tem, da bodo zaprtje podaljšale, je prva spregovorila ministrica za šolstvo Lucia Azzolina, ki je že pred dnevi napovedala, da je nemogoče, da bodo šole spet odprli 3. aprila. Namere vlade je danes v pogovoru za televizijo Sky potrdil tudi minister za deželna vprašanja Francesco Boccia. »Neizbežno je, da bomo zdajšnje ukrepe, ki veljajo do 3. aprila, podaljšali,« je povedal Boccia, ki pa ni omenjal morebitnega novega termina. O tem bodo odločali na seji ministri, uredbo pa bo premier Giuseppe Conte moral podpisati do 3. aprila.

Če bo nov termin 18. aprila, ki ga navaja Corriere della Sera, je vsekakor nemogoče, da bi lahko takrat spet zaživeli »normalno«, saj marsikateri strokovnjaki verjamejo, da bo zelo zgovorno stanje okužb, ki ga bomo v državi beležili maja. V prihodnjih mesecih, ko naj bi se število novih okužb zaustavilo, bo treba tudi preprečiti nov izbruh virusa, tako da lahko tudi v nadaljnjih mesecih pričakujemo več omejitev. Tudi zaradi tega bo povratek k vsakdanu potekal postopoma, zagotavljajo strokovnjaki.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo