Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Mraz popušča, nestanovitnost vztraja

Hladno višinsko jedro se umika, v soboto prihaja atlantska višinska dolina

FJK |
15. maj. 2019 | 14:05
Dark Theme

V prihodnjih dneh se bodo temperature postopno zvišale in bodo vendarle nekoliko primernejše letnemu času, spremenljivo in občasno nestanovitno vreme pa bo še vztrajalo. Zlasti ob občasnih razjasnitvah se bo živo srebro s sončnimi žarki mestoma lahko povzpelo do okrog 20 stopinj Celzija. Noči bodo še razmeroma mrzle. Od časa do časa pa bo tudi deževalo.

Hladno višinsko jedro, ki je včeraj doseglo naše kraje, se počasi umika, naši kraji pa bodo tudi v prihodnjih dneh znotraj ciklonskega območja, ki se že več dni zadržuje zlasti nad južnimi predeli italijanskega polotoka in postopno nekoliko slabi. Ob koncu tedna se bo našemu širšemu območju od zahoda približala nova višinska dolina z vlažnim, toda nekoliko toplejšim atlantskim zrakom, ki bo ponovno destabilizirala ozračje. Povečala se bo spremenljivost, možne bodo tudi občasne padavine. Večjega mraza pa ne pričakujemo več.

Padavine bodo danes popoldne pogostejše zlasti v severnejših predelih, medtem ko bo ob morju prevladovala spremenljivost, občasno bo tudi nekaj jasnine. Burja bo zvečer ponehala. Meja sneženja je bila davi pod nadmorsko višino 1000 metrov, v prihodnjih urah pa se bo nekoliko zvišala.

Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi jutri in v petek, ko bo v gorskem svetu nekaj več oblakov, medtem ko bo ob morju v glavnem delno jasno ali spremenljivo. Najvišje dnevne temperature bodo jutri na Goriškem do okrog 20 stopinj Celzija, ob morju bomo namerili kakšno stopinjo Celzija manj.

V soboto se bo približevala atlantska višinska dolina. Od jugozahoda bo pritekal bolj vlažen in nekoliko toplejši zrak. Prevladovalo bo spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami. Ob morju bo, kot kaže, prevladovalo suho vreme in bo nekaj več jasnine. Drugod bodo možne tudi občasne krajevne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo do okrog 20 stopinj Celzija.

V nedeljo prav tako kaže na spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo, kot kaže po zdajšnjih izračunih, verjetnejše in pogostejše kot v soboto. Najvišje dnevne temperature bodo prav tako do okrog 20 stopinj Celzija.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo