Petek, 19 julij 2019
Iskanje

»Na deželno palačo naj se vrne transparent za Regenija«

Poziv Fundacije Luchetta, Ota, D'Angelo, Hrovatin, Amnesty International in drugih ustanov

Trst |
26. jun. 2019 | 17:39
Dark Theme

Rumen transparent s črnim napisom, ki poziva k iskanju resnice za mladega raziskovalca Giulia Regenija, je simbol vztrajnosti na zahtevni poti do dokončnega odgovora še vedno nerešenemu vprašanju o njegovi tragični smrti v predmestju Kaira. Fundacija Luchetta, Ota, D'Angelo, Hrovatin je tako danes (v torek) v kavarni San Marco javno pozvala predsednika Dežele Furlanije Julijske krajine Massimiliana Fedrigo, naj na deželno palačo ponovno izobesi odstranjeni transparent.

Predsednica Daniela Luchetta je pojasnila, da ne gre za politično bitko z desnim ali levim predznakom, temveč za boj v smeri pravice in človekovega dostojanstva. V znani tržaški kavarni je tako zavladal transparent, ki tri leta - od samega začetka tragične zgodbe - visi na hiši Valussi, kjer gostijo bolne otroke z njihovimi družinami. Na nasprotni zid pa so simbolično postavili še tistega s povednim vprašanjem: »Zakaj?«.

Vprašanje predsedniku Fedrigi ob Fundaciji Luchetta postavljajo še druge ustanove, združenja in organizacije, in sicer: Amnesty International za FJk, Articolo 21, Bisiachinbici - Fiab, Ciclostafetta per Giulio Regeni, Kolektiv WithGiulio, Odbor Ritorno al Futuro - Società aperta, Skupnost Sant'Egidio, Skupnost San Martino al Campo, Solidarnostni konzorcij Ics, Leali delle Notizie, Libera, tržaški licej Petrarca, Tenda per la pace e i diritti, Trieste recupera, Ucsi, Un'altra città, sprejemni center Balducci v Zuglianu ter Deželna zveza za enakopravno in solidarno trgovanje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo