Torek, 02 junij 2020
Iskanje

Na Hrvaškem še eno rekordno turistično leto

Največ nočitev so ustvarili Nemci

14. jan. 2020 | 16:51
Dark Theme

Na Hrvaškem je bila tudi lanskoletna turistična sezona rekordna. Po prvih obetih, ki niso bili najboljši, se je v celotni sezoni obisk turistov v primerjavi z letom prej povečal za 5 odstotkov, število nočitev pa za 2 odstotka. Med gosti iz tujine so največ nočitev ustvarili Nemci, 21,2 milijona. Na drugem mestu so bili Slovenci z 10,9 milijona nočitvami in Avstrijci z 7,8 milijona. Skupaj je lani Hrvaško obiskalo 20,7 milijona turistov, ki so ustvarili za 108,6 milijona nočitev.

Turistov iz drugih držav je bilo skupno 18,3 milijona, kar je 4 odstotke več kot leta 2018. Po številu nočitev so bili med tujimi turisti za Nemci, Slovenci in Avstrijci na četrtem mestu Poljaki, na petem pa italijanski turisti s 5,5 milijona nočitev.

Hrvaški minister za turizem Gari Cappelli je povedal, da so se ob rekordnem obisku in številu nočitev zvišali tudi prihodki in potrošnja turistov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo