Torek, 22 oktober 2019
Iskanje

Na Hrvaškem za desetino višje cestnine

Sezonska podražitev bo trajala do 14. septembra

15. jun. 2019 | 11:51
Dark Theme

Hrvaška je tudi letos ob začetku turistične sezone podražila cestnine, ki so od danes dražje za 10 odstotkov. V Istri so jih zvišali že 1. junija, nespremenjene pa ostajajo le cestnine na avtocesti med Zagrebom in mejnim prehodom Macelj oz. Gruškovje s Slovenijo.

Vozniki osebnih avtomobilov, motorjev, osebnih avtomobilov s priklopniki in avtodomov bodo višje cestnine plačevali do 14. septembra. Sezonska podražitev ne velja za avtobuse in tovorna vozila.

Vozniki avtomobilov bodo za cestnino na avtocesti med Zagrebom in Splitom odslej odšteli 200 kun (27 evrov), med Zagrebom in Reko pa 77 kun (10,4 evra). Zvišali so tudi cestnino za most na otok Krk, ki je po novem 39 kun (5,3 evra), kar med drugim povzroča val protestov med domačini.

Za cestnino med predorom Učka in Puljem bodo morali vozniki avtomobilov do 30. septembra odslej odšteti 63 kun (8,5 evrov), za odcep med Umagom in Puljem pa 51 kun (6,9 evrov). Med Umagom in predorom Učka sezonska cestnina znaša 78 kun (10,55 evrov).

Upravitelji istrskega ipsilona so podražitev pojasnili z dejstvom, da je treba v poletnih mesecih vložiti dodatne napore, sredstva in zaposliti nove delavce. V povprečju namreč zabeležijo 25.000 vozil dnevno, v poletnih mesecih pa tudi do 60.000 vozil dnevno.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo