Ponedeljek, 28 september 2020
Iskanje

Na Krasu snežinke, v Sloveniji več centimetrov snega

Poslabšanje vremena v četrtek in petek

FJK |
10. dec. 2019 | 15:05
Dark Theme

Po današnjem lepem decembrskem dnevu nam bo vreme tudi jutri še postreglo s prijetnim zimskim soncem, proti nam pa bo že pronical hladnejši zrak in burja se bo okrepila.

V četrtek pričakujemo poslabšanje. Anticiklon bo oslabel, prihajata pa dve vremenski fronti. Prva bo naše kraje dosegla v četrtek, druga v petek. Četrtkova vremenska fronta prinaša nižje temperature in le občasne rahle padavine, ponekod jih morda niti ne bo, petkova vremenska fronta pa bo bogata s padavinami, medtem ko jo bodo spremljale nekoliko višje temperature.

Kjer bodo v četrtek padavine, bo z izjemo obmorskega pasu rahlo naletaval sneg. Ni izključeno, da se bodo snežinke prikazale tudi ponekod na Kraški planoti. Pihala bo burja in bo mraz. Posamezne snežinke se bodo lahko še pojavljale tudi v noči na petek.

V petek zjutraj bo naše kraje dosegel globok ciklon z mrzlim in vlažnim višinskim zrakom. Nižji sloji se bodo postopno nekoliko otoplili.

Začele se bodo pojavljati padavine, ki se bodo čez dan krepile in bodo mestoma močne. Možne bodo tudi plohe in nevihte.

Meja sneženja bo sprva še razmeroma nizka, zato ni izključeno, da bo zjutraj snežilo tudi ponekod na Kraški planoti. Z okrepitvijo padavin se bo nato v petek čez dan ob dotoku toplejšega zraka meja sneženja postopno zvišala. V naših krajih bo čez dan deževalo. V nižinah Slovenije pa bo, kot kaže, mrzel prizemni zrak zdržal dalj časa, ponekod morda skozi celotno poslabšanje. Povečini bo zato snežilo, mestoma bo lahko padlo več centimetrov snega. Vmes bo tudi lahko občasno deževalo.

V petek zvečer bodo padavine oslabele in ponehale, vreme se bo izboljšalo. V noči na soboto se bo ozračje ohladilo. Najnižje sobotne jutranje temperature bodo okrog ničle ali le malo nad ničlo. V soboto bo prevladovalo sončno vreme z morebitno občasno zmerno oblačnostjo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo