Ponedeljek, 18 november 2019
Iskanje

Na Kredarici zdaj več snega kot pozimi

Kljub temu, je snežna odeja za meter nižja od dolgoletnega povprečja

13. apr. 2019 | 13:45
Dark Theme

V preteklih dneh je sneg, kot smo poročali, ponovno pobelil deželne vrhove nad okrog 1600 metrov, med drugim tudi Višarje. Arso je medtem sporočil, da je včeraj višina snežne odeje na Kredarici dosegla 210 cm in je bila tako višja kot v letošnji zimski sezoni. Lani pa je bila v tem času visoka kar dobrih 5 m, leta 2001 več kot 6 m.

Letos je v tem času na Kredarici za približno meter manj snega od dolgoletnega povprečja, je pa značilno, da je snežna odeja najvišja ravno v tem mesecu.

Letošnja zima je bila v splošnem razmeroma skromna s padavinami, vendar niti ni bila najbolj sušna. Nekaj manj snega kot letos je bilo v tem času na Kredarici tudi v letu 2017, ko pa je proti koncu aprila zapadel še dober meter snega in v letu 2012, ko ga v začetku meseca ni bilo niti za meter višine.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo