Ponedeljek, 27 januar 2020
Iskanje

Na ljubljanskem letališču vse več potnikov

V prvi polovici leta 2019 triodstotna last v primerjavi z enakim obdobjem lani

16. jul. 2019 | 14:55
Dark Theme

Prek ljubljanskega letališča je v polletju letelo 859.557 potnikov, kar je 3,4 odstotka več kot v enakem obdobju lani, so ob krstnem letu britanskega nacionalnega prevoznika British Airways na novi povezavi z londonskim letališčem Heathrow sporočili iz družbe Fraport Slovenija. Pomemben del potnikov na ljubljanskem letališču odpade prav na London. V ponedeljek zvečer je namreč na Letališče Jožeta Pučnika prvič priletelo letalo britanskega prevoznika, ki bo med poletno sezono Ljubljano s petim, najnovejšim terminalom največjega evropskega letališča povezovalo dvakrat tedensko.

Leti med slovensko in britansko prestolnico bodo potekali do 2. septembra ob ponedeljkih in petkih. V Ljubljano bo British Airways ob petkih letel s 180-sedežnim letalom Airbus 320, ob ponedeljkih pa z 220-sedežnim letalom Airbus 321, so pojasnili v upravljavcu ljubljanskega letališča.

V Fraportu Slovenija ocenjujejo, da bodo leti britanskega nacionalnega prevoznika dodatno vplivali na rast prometa na ljubljanskem letališču. Leta 2018 je prek njega potovalo največ potnikov v njegovi zgodovini, to je 1.818.229, od tega med Ljubljano in Londonom približno 240.000.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo