Nedelja, 22 maj 2022
Iskanje

Na smučiščih FJK le omejeno število smučarjev

Poziv za pravočasen nakup karte ob vikendih in praznikih

FJK |
26. jan. 2022 | 13:01
Dark Theme

V Furlaniji - Julijski krajini od ponedeljka velja oranžni režim ukrepov. Zaradi tega se je družba PromoTurismoFVG odločila, da omeji število smučarjev na smučiščih, saj želi preprečiti, da bi prišlo do množičnega zbiranja ljudi. Na deželnih smučiščih bo lahko torej vsak dan smučalo največ 15.572 ljudi, od tega 1174 v kraju Forni di Sopra, 3424 na Piancavallu, 1797 v Plodnu (Sappada), 251 v Saurisu, 750 Na Žlebeh, 3943 na Trbižu in 4233 na Zoncolanu. PromoTurismoFVG spominja, da ko bodo na smučiščih prodali omenjeno število vstopnic, ne bo več mogoč nakup dodatnih dnevnih kart za smučanje. Zaradi tega pozivajo ljudi, naj ob vikendih in praznikih, ko se na smučiščih zbere večja množična smučarjev, pravočasno nabavijo karto. Opozarjajo tudi, da je dostop do smučišč dovoljen le tistim, ki imajo okrepljeno covidno potrdilo.

V Italiji je sicer za vstop na smučišče v veljavi pogoj preboleli-cepljeni (PC), na vseh napravah so obvezne FFP2 zaščitne maske.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo