Ponedeljek, 08 avgust 2022
Iskanje

Na tržaški stojnici tudi ministrica Jaklitsch

V Ljubljani do nedelje poteka Sejem na zraku

30. maj. 2020 | 10:38
Dark Theme

Letošnja pomlad ni naklonjena javnim dogodkom v zaprtih prostorih, a založniki se tako kot mnogi niso vdali: po Sejmu s kavča, na katerem so ponujali svoja dela po spletu, je v teh dneh na štirih lokacijah v Sloveniji na sporedu Sejem na zraku. Na vrtu Društva slovenskih pisateljev v Ljubljani se ga udeležuje tudi Založništvo tržaškega tiska.

Tržaško stojnico je v petek na povabilo urednice Martine Kafol obiskala tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch. V prijetnem pogovoru se je seznanila z delovanjem založbe in njeno knjižno ponudbo, nabavila pa je tudi nekaj knjig. Tržaškima urednicama (ob Martini Kafol se sejma udeležuje tudi Alina Carli) se je zahvalila za skrb, ki jo založba vlaga v ohranjanje slovenskega jezika. Izrazila pa je tudi željo, da bi založba poiskala stik s Slovenci v zdomstvu; morda bi tamkajšnjim otrokom lahko bila v oporo revija Galeb, sta sugerirali urednici.

Sicer pa so prvi dan sejma kupci najraje segali po nekaterih zimzelenih uspešnicah ZTT: Iz morja v ponev, Ljubo doma, Tržaške prikazni, Kako lep je Trst ... Sejem na zraku se bo v Ljubljani nadaljeval tudi danes in jutri (10.00–20.00), pred koprsko knjigarno Libris pa samo še danes (10.00–18.00).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava