Nedelja, 16 januar 2022
Iskanje

Na Žlebeh in v Piancavallu prvi zagon smučarske sezone

V soboto se v deželi uradno začenja smučarsko obdobje

FJK |
30. nov. 2021 | 18:15
Dark Theme

»K sreči danes ne bomo govorili o koronastatistiki,« se je danes pošalil guverner Massimiliano Fedriga, ko je z ramo ob rami s Sergiom Emidiom Binijem, kolegom iz deželne vlade, pristojnim za turizem, predstavil bližajočo se smučarsko sezono. Višave v Furlaniji - Julijski krajini je sneg že pobelil, sezona pa se bo uradno začela v soboto, sta sporočila člana deželne vlade.

Smučarje bodo najprej, torej že v soboto, sprejeli Na Žlebeh in na Piancavallu, v dneh zatem pa bodo postopoma, do 8. decembra, zagnali dejavnosti še v drugih smučarskih lokacijah, sta naznanila Fedriga in Bini. Pa vendarle se je bilo kljub športno-razvedrilni temi srečanja z novinarji treba dotakniti tudi covidne teme, točneje pogojev za dostop do smučišč.

OB BELI IN RUMENI PCT, Z ORANŽNO PC

Ob belem ali rumenem režimu ukrepov je dostop do smučišč mogoč tudi s PCT-covidnim potrdilom (preboleli, cepljeni, testirani), ob morebitnem poslabšanju epidemiološke slike s posledično uvrstitvijo dežele na oranžni seznam ukrepov pa bodo stopili v veljavo ostrejši ukrepi, saj bo dostop do smučišč omogočen le imetnikom PC-covidnega potrdila. Za vstop v gostinske in podobne lokale pa veljajo enaka pravila kot drugje: za uživanje pijač ali hrane za mizo je torej treba imeti PC-potrdilo, pri šanku pa zadostuje PCT.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Pričakujem, da bo leto 2022 v primerjavi z minulim letom 2021:

7. jan. 2022 | 6:00
Boljše
Slabše
Enako
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo