Torek, 09 marec 2021
Iskanje

Najbolj mrzli bosta današnja in jutrišnja noč

Živo srebro se je pri Belopeških jezerih spet spustilo pod -20 stopinj Celzija, na Trbižu do -15 stopinj Celzija

FJK |
15. jan. 2021 | 11:28
Dark Theme

Ozračje se je ob približevanju nove zelo mrzle severne zračne mase spet občutno ohladilo. Pri Belopeških jezerih je deželna meteorološka opazovalnica zgodaj zjutraj namerila -22 stopinj Celzija, na Trbižu pa -15 stopinj Celzija. Temperature so bile povečini pod lediščem tudi v nižinah, v Gradišču so namerili najnižjo nočno temperaturo -1,3 stopinje Celzija, v Koprivnem pa -1,7 stopinje Celzija. Burja pa je nekoliko omejla ohladitev na Tržaškem, saj so se na Kraški planoti temperature povečini obdržale rahlo nad ničlo, v Trstu pa je bila najnižja nočna temperatura +4,4 stopinje Celzija.

Najhladnejši zrak bo dosegel naše kraje v prihodnjih urah. Na višini 1500 metrov v prostem ozračju se bo temperatura spustila do okrog -8 stopinj Celzija, kar je najnižja temperatura v tekočem letu ali morda tudi malo nižje.

Današnja in jutrišnja noč bosta marsikje še hladnejši. Temperatura se bo tudi v nižinah in na Kraški planoti spustila občutno pod ledišče, čez dan pa povečini ne bo presegala 5 ali 6 stopinj Celzija. Nadaljevalo pa se bo stanovitno in povečini sončno vreme. Do sredine prihodnjega tedna kaže, da ne bo večjih sprememb.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kdaj sem zadnjič prečkal/a slovensko-italijansko mejo?

4. mar. 2021 | 17:12
Pred več kot enim letom
Pred približno šestimi meseci
V minulih dveh mesecih
V zadnjem tednu
Jo prečkam skoraj vsak dan iz službenih ali drugih razlogov
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo