Petek, 24 september 2021
Iskanje

Napadel uslužbenko letališča, ko je vprašala za covidno potrdilo

Zaposlena na ronškem letališču je v minulih dneh bila žrtev grobega verbalnega in fizičnega obračuna

Ronke |
15. sep. 2021 | 12:42
Dark Theme

Zaposlena na ronškem letališču je v minulih dneh bila žrtev grobega verbalnega in fizičnega obračuna, ko je po službeni dolžnosti par, namenjen v London, zaprosila, naj pred vkrcanjem pokaže covidno potrdilo.

Iz sindikata Fit Cisl so sporočili, da je moški ob tem dobesedno pobesnel in napadel žensko. Takoj so intervenirali prisotni pripadniki varnostnih organov, še pred tem pa so ji v bran stopili sodelavci in tako preprečili, da bi bil izid napada še hujši. Ženska je sicer zaradi padca na tla utrpela pretres možganov, zdravniki so ocenili, da bo predvidoma okrevala v osmih dneh.

»To je le vrh ledene gore,« meni deželni sekretar sindikata Fit Cisl Antonio Pittelli, ki opozarja, da so podobni napadi skorajda na dnevnem redu, saj obvestila o tovrstnih dogodkih prejemajo tudi z vlakov in ni izključeno, da bi se kaj takega ne zgodilo tudi na avtobusih. »Vemo za številne verbalne napade na osebje, zaposleno v letališčih, v javnem potniškem in železniškem prometu.« Pittelli je še poudaril, da so zaposleni deležni žalitev enostavno zato, ker opravljajo svoje dolžnosti, kar je nesprejemljivo. Sindikalist je zato podjetje, ki upravlja letališče v Ronkah, pozval, naj poskrbi za ustrezne ukrepe, ki bodo vsem zaposlenim zagotovili varnost pri delu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o morebitni uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19?

4. sep. 2021 | 6:00
Popolnoma soglašam
Delno soglašam
Delno nasprotujem
Popolnoma nasprotujem
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo