Petek, 15 november 2019
Iskanje

Napeto med SSk in Slovenci v DS

Korenine »sovodenjskega incidenta« in nerazumevanje volilnih premikov

FJK |
2. jun. 2019 | 8:03
Dark Theme

Zadnja polemika med Slovensko skupnostjo in slovensko komponento Demokratske stranke, v kateri je bila soudeležena tudi senatorka Tatjana Rojc, je obelodanila napete odnose med slovensko stranko in Slovenci v največji levosredinski stranki. Polemiko o občinskih volitvah v Sovodnjah, ki je po nepotrebnem dobila širše razsežnosti, je samo vrh ledene gore nerazumevanja in nekomuniciranja; svetla izjema je Dolina, kjer sta se krajevni SSk in DS vendarle dogovorili za volilno nastopanje, ki se je izkazalo za uspešno.

V bistvu ne SSk in ne Slovenci v DS niso razumeli velikih premikov med slovenskimi volivci, čeprav so oboji lani dosegli glavna cilja: DS izvolitev senatorke Rojc, SSk pa deželnega svetnika Igorja Gabrovca. Ta dosežka pa nista bila dovolj, tako da danes lahko govorimo o dveh vzporednih krizah.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo