Torek, 25 januar 2022
Iskanje

Ničta izoterma se bo dvigala in spuščala

Anticiklon nam zagotavlja stanovitno vreme

FJK |
13. jan. 2022 | 16:56
Dark Theme

Anticiklon, ki se krepi nad večjim delom Evrope, nam bo v bližnji prihodosti zagotovil stanovitno in povečini sončno vreme. Največje spremembe se bodo v prihodnjih dneh dogajale le v gorah, kjer se bo ozračje z jutrišnjim dnem občutno otoplilo, v ponedeljek pa ohladilo. Razlike v temperaturi bodo v nižinah in ob morju manjše, vseeno pa bo čez dan postopno nekoliko topleje kot v minulem obdobju. Ničta izoterma se bo jutri in v soboto povzpela nad okrog 3000 metrov, v ponedeljek pa se bo spustila do okrog 1000 metrov.

Jasnine ne bo manjkalo, v gorah bodo razmere prehodno kar pomladne, nekaj več vlage pa bo ob temperaturnem obratu mestoma v nižinah. Kakorkoli pa, v ponedeljek bo na vrsti nova prevetritev ozračja in se bo vremenska slika vrnila v normalnost.

Od jutri do vključno nedelje bo prevladovalo sončno vreme. V gorah bo za ta čas zelo toplo, najnižje nočne temperature bodo marsikje ostale nad lediščem. V nižinah bodo noči razmeroma mrzle, čez dan pa bo ob občasni šibki burjici, ki bo zapihala zlasti v soboto, kar toplo.

V ponedeljek se bo od severa spuščal proti Balkanu hladnejši zrak, ki bo deloma oplazil tudi naše območje. Ponovno bo zapihala burja, temperatura pa se bo spuščala. Ohladilo se bo tudi v gorah.

Še vsaj dober teden bo, kot kaže, prevladovalo stanovitno vreme in ne bo omembe vrednih poslabšanj. Tretja vremenska fronta v tekočem letu bi lahko dosegla naše kraje predvidoma prihodnji petek. Ob njej naj bi se vreme ponovno poslabšalo in se bodo pojavljale padavine.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da je na šolah zagotovljena varnost pred okužbo z novim koronavirusom?

19. jan. 2022 | 20:00
Da
Le delno
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo