Nedelja, 17 november 2019
Iskanje

Noče se prenagliti

Marco Jarc je skupni kandidat SKGZ in SSO za vodenje Paritetnega odbora, a za zdaj brez pečata v Rimu

FJK |
4. jul. 2019 | 6:33
Dark Theme

Še nikoli se ni zgodilo, da bi Slovenska kulturno-gospodarska zveza (SKGZ) in Svet slovenskih organizacij (SSO) še pred imenovanjem vseh članov Paritetnega odbora za vprašanja slovenske manjšine enotno predlagala prihodnjega predsednika. Predlog sliši na ime Marco Jarc. Odvetnik, ki bo novembra dopolnil 40 let, ima pisarno v Trstu, sicer pa je občinski svetnik v Doberdobu in član vodstva stranke Slovenska skupnost.

»Mislim, da je soglasje ob mojem imenu, pozitivno, in tudi znak, da civilna družba dela v sozvočju. A če bo ta kandidatura uspešna, bo treba šele videti. Vlada se mora najprej strinjati, da me imenuje v Paritetni odbor, nato pa bo treba preveriti, kakšna so razmerja v Paritetnem odboru,« pravi Jarc.

V pričakovanju, ali bo res imenovan v Paritetni odbor, se ne želi prenagliti. »S čim se bo ukvarjal Paritetni odbor, je odločitev prihodnjega predsednika,« pravi.

Intervju objavljamo v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo