Nedelja, 15 september 2019
Iskanje

Nov septembrski temperaturni rekord morja

Poletje je bilo v FJK drugo najtoplejše po letu 2003

FJK |
4. sep. 2019 | 9:23
Dark Theme

Deželna meteorološka opazovalnica Osmer je v nedeljo, 1. septembra namerila nov septembrski temperaturni rekord morja. Njegova povprečna dnevna temperatura je bila 26,4 stopinje Celzija, tri desetinke stopinje Celzija višja od preteklega rekorda 26,1 stopinje Celzija, ki je vztrajal od septembra 2011. Ob včerajšnjem poslabšanju se je morje ohladilo za dobri dve stopinji Celzija, padec temperature pa se bo nadaljeval v prihodnjih dneh.

Morje je bilo sicer v letošnjem poletju in tudi v zadnjem obdobju nadpovprečno vroče. Zgovorna je temperatura 27,7 stopinje Celzija, ki jo je deželna meteorološka opazovalnica namerila 29. avgusta. Gre za najvišjo namerjeno vrednost ob koncu meteorološkega poletja.

Omenjeni podatki le dokazujejo, kako je bil v FJK avgust vroč in v splošnem, kako je bilo nadpovprečno vroče celotno poletje, sporoča Osmer, saj je bilo drugo najtoplejše po letu 2003.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo