Četrtek, 12 december 2019
Iskanje

Novi odbor nastopil v »mirnejših vodah«

Sinoči je na občinah potekal občni zbor Zadruge Primorski dnevnik

19. apr. 2019 | 10:45
Dark Theme

V Prosvetnem domu na Opčinah se je sinoči na letnem občnem zboru Zadruge Primorski dnevnik sklenil triletni mandat upravnega odbora zadruge in predsednika Jureta Kufersina, ki odhaja po devetih letih. Zbralo se je 41 članov, 40 z volilno pravico in 21 pooblastil. Izvoljen je bil novi upravni odbor.

Iz predsednikovega poročila je izšlo, da so premiki v italijanski vladi pogojevali delovanje zadruge v letu 2018, predvsem po nastopu Lige in Gibanja 5 zvezd s programom, ki je predvideval črtanje državnih prispevkov za tisk. Večkratna srečanja z vladnimi predstavniki so prinesla umik namere, obenem pa postavila Primorski dnevnik v sredino pozornosti ne le med Slovenci v Italiji. Podporo dnevniku so v težkem trenutku izrazili slovenski in italijanski predstavniki občinskih uprav Trsta in Gorice ter Dežela Furlanija Julijska krajina, s stanjem manjšinskega dnevnika pa je bil konec novembra seznanjen tudi Bruselj. Posebne zahvale za doprinos k reševanju kritičnega položaja, zaradi katerega se je zadruga povezala tudi z zvezo založnikov FIEG, je bila deležna senatorka Tatjana Rojc. V korist dnevnika je velikokrat posredovala v Rimu; s tem v zvezi je včeraj povedala, da je premier Giuseppe Conte takoj izjavil, da financiranje manjšinskih dnevnikov ni pod vprašajem.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo